حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر ایزدی درگذشت از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون| معرفی سه شهید تازه‌تفحص‌شده خراسانی به بهانه بازگشت آن‌ها به آغوش وطن یادی از شهید «مهدی رضایی مجد» | مارادونای ایران توی خاکریزها قهرمان شد پرواز مستقیم دمشق–جده برای سفر عمره سوری‌ها باز شد ستاد بزرگداشت شهدای خدمت تشکیل شد | از مساجد تا دانشگاه‌ها در میدان تبیین کتاب‌سال ۱۴۰۳ آستان قدس رضوی منتشر شد فرزندت را با کلام خدا واکسینه کن | مروری بر رهنمودهای اهل‌بیت(ع) درباره آموزش قرآن به کودکان فرمانده‌ای که خود را آبدارچی سپاه معرفی می‌کرد  جشنواره زیارت ویژه دانش‌آموزان مشهدی در ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود احداث ۷۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در سال ۱۴۰۳، دستاورد جهادگران بسیجی در خراسان رضوی آغاز آموزش قرآن به زبان انگلیسی در مدارس قم آغاز پذیرش حوزه علمیه خواهران قم از امروز (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) فراخوان ثبت‌نام متقاضیان خدمتگزاری در حج تمتع ۱۴۰۵ + جزئیات شعار محوری و عناوین روز‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ اعلام شد شناسایی ۶۰۰ شهید ورزشکار در خراسان رضوی یادی از محمدتقی شریعتی، عالم فقید خراسانی | کانون نشر حقیقت درس‌هایی از نهج‌البلاغه | مالیات نماز صبح یکی از اعمال بافضیلت در روایات اسلامی‌ است | وقت خوب رحمت بیش از ۲۳۰ هزار موقوفه در کل کشور به ثبت رسیده است آمادگی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در طراحی و اجرای برنامه‌های خلاقانه ویژه جوانان
سرخط خبرها

از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون| معرفی سه شهید تازه‌تفحص‌شده خراسانی به بهانه بازگشت آن‌ها به آغوش وطن

  • کد خبر: ۳۲۸۰۰۵
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸
از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون| معرفی سه شهید تازه‌تفحص‌شده خراسانی به بهانه بازگشت آن‌ها به آغوش وطن
به مناسبت بازگشت پیکر‌های مطهر شهیدان تقوی‌فر، نصیری و مرشدلو، سه شهید تازه‌تفحص‌شده دفاع مقدس و برگزاری آیین وداع در حرم مطهر رضوی، شهرآرانیوز در گزارشی به واکاوی زندگینامه این سه قهرمان جاویدنام ایران عزیز پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، عصر امروز (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) رواق امام‌خمینی(ره) در حرم مطهر رضوی میزبان آیین وداع با پیکر‌های مطهر سه شهید تازه‌تفحص‌شده دفاع مقدس بود؛ لاله‌های گمشده‌ای از خیل رزمندگان یگان‌های رزم خراسان که جبهه‌های غرب و جنوب‌غربی کشور، معراج ارواح مطهرشان شده و پیکرهایشان نیز هرکدام در نقطه‌ای از دشت‌های وسیع خوزستان و دامنه‌های صعب‌العبور کردستان و آذربایجان غربی در آغوش خاک پاک وطن بود. با این حال، آثار برجای‌مانده از هرکدام توسط گروه‌های جست‌وجوی مفقودین و کمیته تفحص ستادکل نیرو‌های مسلح در مقاطع مختلف کشف و شناسایی شد تا سرانجام هر سه دوباره در یک روز، زائر امام مهربانی‌ها باشند. بنابر اعلام رسمی، قرار است پیکر‌های مطهر این سه شهید در روز چهارشنبه، سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، و در اجتماع عزاداران سالروز شهادت امام‌صادق(ع) در شهر‌های گناباد، مشهد و نیشابور تشییع و در زادگاهشان به خاک سپرده شود.

به همین بهانه، شهرآرانیوز در گزارشی به بیان زندگینامه هرکدام از این سه قهرمان رشید مدافع وطن پرداخته است. اطلاعات مربوط به زندگینامه این سه شهید تازه‌تفحص‌شده از گفت‌وگوی ما با صدیقه خدیوی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، استخراج شده است.

شهید ۱۸ساله جزیره مجنون

شهید «علی تقوی‌فر» در ۲۲ خرداد ۱۳۴۸ و در روستای زیبد از توابع شهرستان گناباد متولد شد. خانواده‌اش همگی کشاورز بودند و جالب اینجاست که به جهت اهمیتی که این خانواده به نماز اول وقت و اقامه آن به جماعت در مساجد می‌دادند، میان اهالی آبادی به خانواده «عابدین» مشهور شده بودند. علی دوران ابتدایی و راهنمایی را در روستای زادگاهش سپری کرد و سپس برای تحصیل در مقاطع اول و دوم متوسطه راهی گناباد شد. دبیرستان طالقانی، محل تحصیل این نوجوان مأنوس با قرآن بود تا اینکه با آغاز تهاجم حزب بعث، در نیمه تحصیل راهی جبهه‌ها شد.

شهید تقوی‌فر به عنوان غواص داوطلب بسیجی در لشکر پنج نصر عازم میدان دفاع از وطن شد و در نهایت، هجده‌ساله بود که در بیستم تیرماه ۱۳۶۶ و در جریان عملیات جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی، توسط حزب بعث به فیض شهادت نائل آمد.

دانشجوی نخبه رشته ریاضی، غواص شهید لشکر پنج نصر

شهید «ابوالفضل نصیری‌ زو» در ۷ دی ۱۳۴۷ در مشهد متولد شد. پس از تحصیل در مقاطع ابتدایی و متوسطه، با رتبه برتر کشوری در رشته ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد، اما در میانه دوران دانشجویی و با آغاز تهاجم حزب بعث، درس و دانشگاه را رها کرد و عازم جبهه‌ها شد. پس از عضویت در یگان غواصی به عنوان بسیجی داوطلب لشکر پنج نصر خراسان، سرانجام ۱۹ساله بود که در جریان درگیری با دشمن بعثی در ۲۸ تیرماه ۱۳۶۶ به شهادت رسید.

زمستان ۱۴۰۳ پیکر این شهید از طریق تفحص و با شناسایی پلاک هویتی کشف شده و پس از انجام آزمایش DNA، خبر احراز هویت او به خانواده نصیری‌زو اعلام شد.

چوپان چولانی، راهنمای تفحص شهید خراسانی

شهید «اصغر مرشدلو» متولد هفتم آذر ۱۳۴۳ در روستای خرو علیا از توابع شهرستان زبرخان نیشابور است. اگرچه با پایان تحصیلات در مقطع راهنمایی، ناچار شد برای تأمین مخارج زندگی خانواده کارگری کند، اما با شروع جنگ تحمیلی، بی‌معطلی به جبهه‌ها شتافت و در محور غرب، نیروی لشکر ویژه شهدا از یگان‌های رزم خراسان در دفاع مقدس بود. این شهید والامقام سرانجام در جریان درگیری با متجاوزین حزب بعث، در عملیات حضرت قائم(عج) و در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۳ و درحالی‌که فقط ۲۰ سال داشت، بر اثر گلوله مستقیم دشمن به شهادت رسید.

روایت یافتن پیکر مطهر این شهید نیز به‌نوبه خود جالب توجه است. گویا در همان زمان و پس از اینکه چند روز، پیکر مطهر شهید مرشدلو به‌همراه دوتن از همرزمانش در دامنه ارتفاعات چولان در منطقه سردشت روی زمین مانده بود، توسط یکی از چوپانان محلی کشف شده و به خاک سپرده می‌شود. این چوپان روستای چولان در روز‌های پایانی عمر و در وصیتی به فرزندانش، پیکرهای این سه شهید را توصیف می‌کند که با انتقال این اطلاعات به گروه‌های جست‌وجوی مفقودین، پیکر شهید با پلاک شناسایی او پس از ۴۱ سال کشف می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->